Aankomst in Osaka

Na een korte nacht zonder veel slaap, landen we om 7.30 uur in Osaka. Een lange wachtrij ontstaat bij de douanecontrole. Iedereen moet vingerafdrukken en een foto laten maken. Eenmaal in de hal wissel ik wat geld. Het is bewolkt en er begint regen te vallen als ik met de trein naar het hotel ga. Ik geef mijn bagage af bij de receptie en loop de stad in. Ik kom in een oude wijk Shinsekai, rond een hoge toren. Het beeld wordt bepaald door felkleurige schreeuwerige reclame van eettentjes en gokhuizen. Door de regen is het niet druk. Ik loop verder en kom bij de Isshin-ji tempel. Ik loop er binnen. Er zijn monniken bezig mensen een voor een te voorzien van de beste wensen. Ik kijk het even aan en loop terug. DSC_2041 (Medium).JPGBij een kleine eetgelegenheid bestel ik met handen en voeten wat visgerechten. Naast me zit een man, die denkt dat ik alle verhalen, die hij in het Japans tegen mij verteld, kan verstaan. Hij houdt niet op. De mevrouw achter de bar, met hoofddoek en mondkapje, weet nu dat ik vis houd, waardoor ze me steeds gerechten van vis laat zien en vraagt of ik die ook wil. Ik heb genoeg gegeten dus blijf ik weigeren. Na de lunch loop ik terug naar het hotel en ga op de kamer even uitrusten. Als ik zit te schrijven val ik in slaap. Als de middag om is ga ik wat eten en drinken halen. Ik moet mezelf en mijn spullen op orde houden. Van verdere activiteiten zie ik af.

Klik hier voor meer foto’s