Altopascio – San Miniato Basso

Er is wat bewolking aan de lucht als ik vertrek. Het is even voor zeven dus nog geen bar open. Wel aan de rand van de stad is bij een industrieterrein. Daar neem ik mijn ontbijt. Het eerste stuk van de route volgt de weg, daarna door een bos. Voor het plaatsje Gallenois is een gedeelte van de route waar de bestrating met keien nog aanwezig is uit de Middeleeuwen. In het plaatsje aangekomen is het tijd voor koffie. In de bar koop ik als ik wegga een flesje koud water. Bij het broeierige weer drink ik veel. Dan loop ik door naar Ponte a Cappiano. Een brug met bebouwing over een riviertje. Er zit ook een Ostello in de bebouwing. Van de brug loopt een kaarsrechte weg met platanen erlangs naar de volgende plaats Fucechio. Op een heuvel staat een Abdij. Het huidige centrum ligt aan de voet van de heuvel. Bij een Gelateria koop ik een ijs en loop het stadje weer uit. Ik loop de rivier de Arno over en daarna over de dijk erlangs. Het is halftwee als ik San Miniato Basso bereik. Ik zoek de slaapplek op en sta even later onder de douche. Twee kilometer de berg op ligt het historisch deel van de stad, San Miniato Alto. Het idee was daar heen te gaan. Het werd echter te warm voor nog een klim. Na het douchen kijk ik even rond. Opvallendste wat ik zie, is een moderne kerk naast een oude. Verder wat bars en ristorantes. In één van de bars bestel ik een drankje en schrijf mijn verslag. Daarna ga ik een pizza eten. Op mijn kamer ga ik nog wat lezen.