Aubigny-les-Pothees Lalobbe

De tafel voor het ontbijt is al gedekt als we de kamer binnen komen. Een deel van de tafel is gereserveerd voor schrijfwerk. Op een formulier vullen we gegevens in over ons startpunt, wanneer, waarheen, enz. Marie José en Jean Marie Launoy houden een map bij waarin deze formulieren worden verzameld. We krijgen een stempel in het paspoort. Als we weggaan worden nog wat foto’s genomen. Om 9.00 uur gaan we lopen. Herman en ik lopen vandaag wel samen op. Het eerste stuk gaat door groene dalen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADan gaat het door bos en dan weer door weiden. Als we een bos uitkomen en willen beginnen aan een afdaling tussen twee afrasteringen glijd ik uit. In een deel van het pad is water op de kleibodem blijven staan. Nadat ik een foto nam, stap ik achteruit en glijdt uit. Ik kom ten val en lig languit in de blubber. Mijn rugzak breekt de val maar loopt scheuren op in het prikkeldraad. Ik val op mijn stok die daardoor in tweeën breekt. Gehavend en onder de blubber loop ik verder. De zon schijnt dus ben ik vrij snel droog. Bij een leegstaande boerderij pauzeren we. Daarna bereiken we al snel Signy l’Abbey.

OLYMPUS DIGITAL CAMERALopend naar het centrum worden we aangesproken door een jongeman die begrafenisondernemer blijkt te zijn. Ik vraag hem waar we koffie kunnen drinken. Café Dupont. Even later zitten we op het terras in de zon achter een kop koffie. Ik bel met een Chambre d’Hôte in Lalobbe om een kamer te reserveren. Het is een Nederlander die de telefoon opneemt en hij heeft een kamer. We genieten nog even van de zon en de koffie voordat we van Signy naar Lalobbe lopen. We doen er 2 uur over en komen dan in een mooi gelegen dorp aan. De ontvangst wordt verzorgt door de Nederlandse Ton en Karin Roelvink in hun huis achter de kerk. Zij verhuren een oude Franse woning van een Parijse eigenaar dat twee huizen verder aan het kerkplein staat. Als we, nadat we in de tuin van de Roelvinks even hebben zitten praten, in de woning zijn ga ik eerst de kleren wassen. Daarna gaan we in het dorpsrestaurant eten. Er is voor ons gereserveerd en we eten wat de pot schaft. We tafelen nog even na, werk nog even de site bij en gaan dan slapen.

Klik hier voor de fotogalerij van de etappe naar Lalobbe.