Börln – Wurzen

Bovenop een stapel van 3 matrassen, heb ik goed geslapen. Nadat ik heb gedouched, ontbijt ik met het laatste kaasbroodje. Met de nodige koffie voel ik me prima om de etappe naar Wurzen te beginnen. Even moet ik de richting zoeken en loop dan het dorp uit.

Het belooft een mooie dag te worden maar de start is fris. Na een paar gehuchten te zijn gepasseerd, loop ik een bospad in en zie voor het eerst een aanwijzing van het Lutherpad. Een stuk loopt het in hetzelfde spoor als het pelgrimspad. Vervolgens passeer ik een grote waterplas. Aan de opstaande kanten is te zien dat het een steengroeve geweest is. Daarna kom ik in Dornreichenbach.

Er zijn veel brommers en motoren op de weg met het mooie weer. Na het dorp volgt een lange landweg tussen de landerijen. Ik loop tot ik bij het dorp Körlitz ben. In het dorp rust ik op een bank en eet een appel. Het laatste stuk naar Wurzen passeer ik een grote fruitplantage. Daarna bereik ik Wurzen. De invalsweg loop ik af tot ik in de Altstad ben.

Er zijn weinig of geen zaken die een terras hebben. Bij navraag moet ik op de markt zijn en ja, een Italiaan heeft een bediend terras. Ik bestel biet en een bord Spaghetti Carbonara en bier, het smaakt prima. Vervolgens loop ik naar het slot. Ik heb via Booking een kamer gereserveerd en moet de sleutel bij hetvslot ophalen ik betaal en krijg een route en de sleutel mee. Ik loop naar de locatie en vind het een slecht gebouw op een slechte plek. Dan blijk ook de sleutel niet te passen.

Ik bel het slot maar ondanks de aanwijzingen krijg ik de deur niet open. Ik bel weer naar het slot en vraag een kamer in het slot. De vrouw zal kijken wat kan. Ik loop terug naar het slot en krijg meteen een kamer in het slot. Na een heerlijk douche ga ik naar het restaurant en bestel Pulled Pork.