Buonalbergo (Casalbore)-Celle di San Vito

Na het goed voorziene ontbijt ga ik op pad. Als in het stadje Casalbore een supermarkt is, wordt er gefoerageerd. In de stad is ook een Noormannen kasteel. Ik loop er heen en maak wat foto’s. Dan ga ik op zoek naar de route. Buiten de stad gekomen kijk ik nog even om en zie de mooie ligging.

Dan loop ik 2 uur lang gestaag dalend tot ik een riviertje bereik. Gelukkig is er de afgelopen dagen geen regen gevallen waardoor ik met wat stapstenen naar de overkant kom. Uiteraard gaat het dan weer omhoog. Via een steile klim over een keienpad kom ik bij wat boerderijen en daartussen staat een nieuwe kerk. Ik tref er de fietser, die nog aan het ontbijt zat toen ik vertrok, in gesprek met een pater. Als hij me ziet, roept hij ‘ha amigo’. Als hij met de pater verder praat groet ik en loop verder.

De volgende uren loop ik door een leeg heuvelachtig landschap. Ik kom niets en niemand tegen. Om 13.00 uur pauzeer ik om wat te eten en te drinken. Ik bel ondertussen een adres uit de gids en reserveer een slaapplaats bij een B&B. Daarna loop ik weer twee uur en neem dan een lunchpauze onder een boom. Bij een boerderij vraagt een man of ik water wil. Ik drink en vul mijn fles. Op de bergen staan vele windmolens. Het waait inderdaad op deze hoogte. Het brengt mij verkoeling en laat de molens draaien. Op de kaart staat een Villagio aangegeven. Ik hoop dat daar een bar is. Het blijkt echter een leegstaand vervallen vakantiedorp. Verder lopend ontwaar ik na een bocht het einddoel van vandaag. Diep in een dal ligt het kleine plaatsje Celle di San Vito. Met soms hellingspercentages van meer dan 10% daal ik tot ik beneden ben.

Door de hoofdstraat lopend, vraag ik ter hoogte van de kerk, aan mannen op een bank waar ik moet zijn. Even later zit ik op het terras van een restaurant Fontanelle aan het bier. De joviale vrouw die me ontvangt heeft geregeld, dat ik bij een ander adres in het plaatsje kan slapen. Diner en ontbijt worden in het restaurant geserveerd. Ik wordt ingeschreven en dan staat de vrouw van het slaapadres al klaar om me mee te nemen. Met een trap en een helling komen we bij een hoger gelegen huis waar de slaapkamer is. Terwijl de kamer klaar wordt gemaakt trek ik de schoenen uit. Als moeder en dochter zijn vertrokken, ga ik onder de douche en doe daarna een wasje. Om 20.00 uur wordt ik in het restaurant verwacht voor het diner.

Gelopen: Buonalbergo (Casalbore) – Celle di San Vito 27,71 km