Champlitte – Dampierre-sur-Salon

Het is droog als ik even voor 8.00 uur de deur uit stap. Na het gebruikelijke bakkersbezoek loop ik Champlitte uit. De route gaat vandaag hoger op over de hellingen van het dal van de rivier Salon. Ik passeer een paar ingeslapen dorpen. Als het helder zou zijn waren er mooie vergezichten te genieten. Helaas zit er nog veel vocht in de lucht waardoor het zicht wazig blijft. Alle dorpen hebben een kerk. In Framont staan er zelfs twee. Eén beneden in het dal en één boven op de berg. Als ik de berg ben opgeklommen, volg ik daarna de D36. In het volgende dorp kom ik een vrouw met twee grote trekpaarden tegen. Ze heeft moeite om ze bij zich te houden. Niet op de route maar op zichtafstand passeer ik Montot, een mooi oud dorp op een berg. In Delain is een mooie wasplaats. Vlak er bij tref ik een oudere vrouw en maak een praatje met haar. De plaatselijke kerk is open. Ik ga er even naar binnen. De gebrandschilderde ramen zijn mooi van kleur. Verder is het eenvoudig. Als ik even heb gezeten verlaat ik de kerk en loop het dorp uit via de brug over de Salon. Naarmate ik dichter bij Dampierre kom wordt het drukker met auto’s op de weg. In Dampierre aangekomen is het OdT nog gesloten. Ik ga in een bar zitten en bestel koffie. Met een broodje er bij is het mijn lunch. Ik ga vervolgens naar het OdT en daar tref ik dezelfde man die gisteren in Champlitte in het OdT was. Ik hoef hem niet meer te vertellen wat de bedoeling is. Hij belt en ik heb even later een bed in een gebouw dat gebruikt wordt als kinderopvang. Als ik mijn rugzak heb neergezet loop ik terug de stad in. Bij een grote supermarkt koop ik wat om te eten. Ik loop terug en kom de kinderen met begeleiding tegen. Ze groeten en lopen verder. Ik maak het eten klaar en ga op de kamer zitten eten.