Châtelus-le-Marcheix Saint-Léonard-de-Noblat

Alles voor het ontbijt is klaar gezet. Buiten schijnt de zon. Om 8.00 uur stap ik de deur uit. Door bebost gebied loop ik in 2 uur naar les Billanges. Er is geen café dus zoek ik een bank op. Er staat een grote versterkte kerk uit de 12e eeuw in het dorp. De quiche van gisteravond was zo groot dat ik de helft in mijn rugzak heb gestopt. Ik neem er een stuk van. OLYMPUS DIGITAL CAMERAAls ik het dorp uit wil lopen komen Marijke, Maria en Malcolm aanlopen. Ik wijs ze de bank en zeg dat ik naar Chatenet du Dognon loop en daar lunchpauze zal nemen. Ze zeggen dat ook te zullen doen. Ik zie ze de rest van de dag niet meer. Het kost me ruim 2 uur om Chatenet te bereiken. Onderweg kom ik langs een tronque, een boomstronk waar een altaar voor pelgrims van is gemaakt. In Chatenet is een mooi kerkje. Er vlak bij is een restaurant waar ik tussen de plaatselijke werkers iets te eten vraag. Het is hier wat de pot schaft. Voorgerecht, hoofdgerecht, kaas, taart en koffie voor 12 euro inclusief wijn en brood. Via een makkelijke route bereik ik Lussac. Ik kijk bij de Foyer waar Marijke voor de 3 M’s heeft gereserveerd. Ik zie niets en loop verder. Een uur later loop ik St. Léonard de Noblat binnen. OLYMPUS DIGITAL CAMERABij de papeterie naast de kerk haal ik de toegangscode van de refuge. De refuge staat aan de andere kant van de kerk. Even later sta ik onder de douche. Er zijn ook 2 Nederlandse fietsers en twee Franse vrouwen die een stel vormen in de refuge. Ik loop het stadje in op zoek naar drinken en wifi. Wifi is hier niet. Als ik terug ben heb ik een kamergenoot. Een man, die Christian heet, uit Dijon. Hij kampeert wild. Maar na een aantal dagen zoekt hij een herberg op. Na het eten gaat iedereen slapen. Ik realiseer me dat ik vandaag niet alleen de departementsgrens tussen Creuse en Haute Vienne ben overgegaan maar ook de 1000 km grens.

Klik hier voor meer foto’s van deze dag.