Dag 2 in Santiago de Compostella

Het eerste wat ik doe als ik de deur uitga, is een bezoek brengen aan een schoenmaker. Bij de mercado heb ik er één gezien. De hakken die ik er in Bourges onder heb laten zetten zijn totaal versleten. OLYMPUS DIGITAL CAMERAHet is voor de schoenmaker een klein klusje. Ik ben verbaasd als hij zegt dat ze over een uur al klaar zijn. Bij de bar er tegenover ga ik koffie drinken en churros eten. Op de telefoon lees ik een hoofdstuk en haal dan de schoenen op. Slechts 8 Euro moet ik betalen. Terug op mijn kamer vraag ik de hospita of ze nog een kamer heeft voor Toni en Louisa. Als ze dat heeft bel ik de twee. Ze zijn er blij mee. Ik ga naar de Sushibar aan het eind van de straat. Ze hebben een terras, waar ik alleen zit, en er is wifi. Nadat ik er een uurtje heb zitten werken aan de verslagen ga ik binnen lunchen. Menno heeft ondertussen een sms gestuurd. Hij is goed in Amsterdam aangekomen. Even later komen Toni en Louisa binnen. OLYMPUS DIGITAL CAMERAWe lunchen met ons drieën. De middagis het warm. We laten het plan om het Museum voor moderne kunst te bezoeken varen en houden een siësta. Als het in de avond wat koeler wordt lopen we naar centrum. De smalle straatjes puilen uit. Rond 21.00 uur gaan we een tapasbar binnen en eten vooral vis. Daarna gaan we naar onze respectievelijke kamers. Morgen spreken we om 11.00 uur af bij het museum.

Klik hier voor de foto’s.