Dag in Bourges

Als Marnix vertrokken is ga ik een schoenmaker zoeken in de stad. De hakken van mijn schoenen moeten vervangen worden. Op het Place de Cujas laat ik de schoenen achter.  Om 18.00 uur zijn ze klaar. OLYMPUS DIGITAL CAMERADe hele dag loop ik op badslippers door de stad. Als ik rond lunchtijd een restaurant zie waar ze mosselen aanprijzen ga ik naar binnen. De Moules au Roquefort smaken uitstekend. In de middeleeuwen was Bourges een welgestelde stad. Veel gebouwen getuigen daarvan. Ik bezoek het Hôtel Lallemant. Het was het woonhuis van een welgestelde familie in de 15e eeuw. In de kamers is een collectie meubels, schilderijen en wandtapijten te zien. In de kasten emaille en aardewerk. Een rondwandeling door de stad brengt me vervolgens tegen 17.00 uur op de Place de Cujas. OLYMPUS DIGITAL CAMERAIn de brasserie Cujas, recht tegenover de schoenmaker, drink ik een bier en schrijf wat kaarten. Als ik even later de schoenen heb gehaald loop ik terug naar de kamer. Na wat schrijfwerk ga ik om de hoek wat eten. Ik word er als een bekende ontvangen en geef iedereen een hand. Na het eten is het tijd om te gaan slapen.

Klik hier voor meer foto’s.