Dag in Dinan

Na lang te hebben geslapen, voel ik me weer beter. Ik sta op en ga me douchen. Daarna ruim ik alles in en maak koffie in een Nespresso apparaat. Als ik vertrek leg ik de sleutel in het sleutelkastje. Er zal een volgende gast de kamer bewonen vandaag. Ik heb aan Lucas gevraagd of ik kon blijven. Maar er was al een nieuwe huurder voor vandaag. Om 9.00 uur loop ik de stad in. Aan het plein aan de rand van het historisch centrum staat het Ibis Hotel.

Ik ga er binnen vragen of er een kamer beschikbaar is. Een vriendelijke jongeman zegt dat het kan. Hij is zo vriendelijk dat ik meteen de sleutel krijg en de kamer kan gebruiken. Nadat ik me heb geïnstalleerd, loop ik naar de grote kerk gewijd aan Saint Malo. De decoraties stammen uit de Renaissance. Nadat ik de kerk heb bekeken ga ik bij de bakker er tegenover een broodje kopen. Daarna loop ik door oude straatjes met veel vakwerk panden.

Voorbij de Tour de Horloge passeer ik een theater. Daarachter beland ik bij een grote promenade aangekleed met beeldengroep zijn allerlei culturele functies onder deze promenade. Het is recent (2015) gereed gekomen. De oude kloostergebouwen geven het geheel sfeer. Ik loop naar de stadsmuur. Aan de buitenkant loopt er een wandelpad.ik loop terug en kom bij de St. Sauveur uit. Daarna loop ik terug naar het centrum.

Op mijn kamer kijk ik naar de route voor morgen. De behulpzame man van vanmorgen helpt me. Over de telefoon met een snel pratende dame is voor mij lastig. Het lukt snel om een Chambers d’ Hote te reserveren. Aan het eind van de middag ga ik weer op het plein in de zon eten. Vandaag staan mosselen uit de baai van Saint Malo op het menu. Ik laat het me smaken. Met een wit wijntje er bij smaakt het voortreffelijk. Na het eten ga ik op de kamer nog wat schrijven. Dan is de dag ten einde.