Dag in Santander

De regen houdt, volgens de berichten, vandaag de hele dag aan. Ik was toch al van plan een rustdag te nemen in Santander, dus komt dat goed uit. Onderuit de rugzak haal ik mijn lange broek. DSCF1068Ruim 2 maanden heb ik hem niet nodig gehad. Mijn rugzak kan in de herberg blijven. Ik loop linea recta naar de kiosk bij de kade waar de veerboot naar de overkant van de baai vertrekt. Vanachter het glas en een kop koffie heb ik uitzicht over de baai. Regelmatig is de overkant aan het zicht onttrokken door de regen. Ruim anderhalf uur lees en schrijf ik terwijl ik om het half uur de veerboot zie komen en gaan. Langs de lege terrassen loop ik door de straten. De regen heeft het stadsbeeld veranderd. De vele mensen op straat lopen zomers gekleed onder hun paraplu. De toeristen informatie is in een oude omgebouwde overdekte markt. Ik informeer naar het museum voor moderne kunst. DSCF1074De regen trotserend loop ik er heen. Het museum is niet groot en met een uur ben ik weer buiten. In de overdekte markt zag ik bars en restaurants. Met het huidige weer is dat de beste plek om te zijn. Ik bestel wat pinchos bij wijze van lunch. Omdat ik me opnieuw moet inschrijven bij de herberg, loop ik daar vervolgens naar toe. De rest van de middag breng ik lezend door op een bank in de markt. Op de Plaza Porticada ga ik bij een restaurant eten. Na het eten is de voetbalwedstrijd Spanje-Finland bezig. Als de eerste helft is afgelopen, loop ik door de regen naar de herberg.

Klik hier voor de foto’s.