Dag in Sarria

Tot ca. 10.00 uur lig ik op bed. Sluimer wat, lees wat en speel Angry Birds. Wat een luxe om allen te zijn in een slaapkamer. Bij een bar om de hoek bestel ik een ontbijt. Het is zaterdag dus zit de bar vol. Als ik de stad in loop kom ik bij een rivier. De boulevard heet de Malecon, net als de waterkant in Havanna, Cuba. Ik loop er een stukje langs. Bij een sportwinkel, die ik gisteren al zag, kom ik Gene tegen. We maken een praatje. Zijn broer komt vandaag om met hem mee te lopen. In de sportwinkel koop ik een waterzak voor OLYMPUS DIGITAL CAMERAin mijn rugzak. Op mijn kamer doe ik water in de zak en probeer hem in mijn rugzak te krijgen hij blijkt veel te groot. Ik gooi het water eruit en ga terug naar de winkel. De verkoopster trekt een bedenkelijk gezicht, pakt de telefoon en belt met de baas. Deze verschijnt enige minuten later. Hij kijkt naar de waterzak en oordeelt dat hij deze niet terug kan nemen omdat hij nat is. Na enige discussie neem ik de zak weer mee. Ik meld dat terug zal komen met een droge waterzak. Op mijn kamer droog ik de zak met toiletpapier. Zo breng ik hem terug en krijg mijn geld. Ondertussen heb ik een sms van Toni en Louisa gekregen. Ze zijn in Sarria aangekomen en willen samen lunchen bij hotel Alonso IX. Ik loop er naar toe. We eten en praten bij. Louisa heeft een probleem met lopen vanwege blaren. Ze weet niet hoever ze morgen kan lopen. We spreken af contact te houden. Menno belt, hij is in La Coruña. Hij wacht op de trein die pas om 19.30 uur gaat. Ik ga naar mijn kamer en doeOLYMPUS DIGITAL CAMERA een siësta. Daarna loop ik naar het klooster Santa Maria Magdalena. Het ligt even buiten de stad. Op de deur van de kerk hangt een poster van een tentoonstelling in een oude gevangenis. Ik weet niet waar dat is, maar als ik van het klooster terugloop naar de stad kom ik er langs. Ik bekijk de tentoonstelling van zeer gevarieerd werk. Dan loop ik de Rua Maior in. Hier gaat de Camino door. Alle herbergen zijn langs deze straat. De terrassen zitten vol. Ik kom langs het terras waar ik eerder was en daar zitten Toni en Louisa. Ik ga even bij ze zitten en bestel een caña.  Even later komt Gene met twee broers, die vandaag zijn aangekomen, aan de tafel naast ons zitten. Er worden groepsfoto’s gemaakt en dan ga ik naar mijn kamer. Om 22.00 uur komt Menno aan op het stationnetje van Sarria. Ik loop naar hem toe en ben blij dat hij er is. In het restaurant van het hotel eten we en praten bij voordat we gaan slapen.

Klik hier voor meer foto´s.