Dag in Vézelay

De pelgrim die gisteren bij ons op de kamer kwam, is Martin uit Stuttgart. Jan gaat vroeg op pad zodat ik met Martin ontbijt. Daarna ga ik wat rondkijken en met Martin naar de basiliek. OLYMPUS DIGITAL CAMERAHet is wat druilerig weer. Nadat ik naar het benedendeel van de stad ben gelopen, zit ik al gouw in een café achter de koffie. Als blijkt dat er wifi is werk ik mijn blogs bij en stuur ze naar Menno. Ik bestel tegen lunchtijd een menu. Daarna ga ik de stad weer in en loop naar boven naar de basiliek. Ondanks de regen zijn er veel bezoekers in de stad. Onder hun paraplu schreien ze door de stad. Vandaag is in Frankrijk een feestdag vanwege de bevrijding. Bij de basiliek tref ik Martin weer. We gaan wat drinken en dan halen we de rugzak op. We moeten ons inschrijven bij de jeugdherberg omdat we in St.Bernard maar 1 nacht mogen slapen. De herberg ligt 2 kilometer buiten de stad. We lopen er heen, schrijven ons in en lopen weer terug. OLYMPUS DIGITAL CAMERAIn een café heb ik goede gesprekken met Martin over de zin en onzin van alles. Hij gaat morgen terug naar huis. Hij doet de Camino in etappes wanneer zijn werk het toelaat. Hij werkt als cameraman bij de Duitse tv. Als we teruglopen naar de herberg nemen we wat boodschappen mee die we in de ongezellige keuken opeten. Dan is de dag voorbij.

Klik hier voor de foto’s.