Een dag in Rome

Na een goede nachtrust en een prima douche ga ik ontbijten in de bar. Een doos met koek en toast maar wel prima koffie. Ik leg de rugzak in een locker en ga de stad in. Bij het station waar ik gisteravond in donkerte en verlatenheid aankwam, is het nu een drukte van belang. Ik maak wat foto’s en zie nu hoe groot dit kopstation is. Ik wil naar het centrum lopen en ga de Via Carvour in. Als ik de achterkant van de Santa Maria Maggiore zie, ga ik naar de voorkant. Daar wordt deze kerk zwaar bewaakt door militairen. Ik ga even binnen kijken. Het is een overdadig met goud en marmeren beelden versierde kerk.

Als ik uitgekeken ben ga ik rerug naar de Via Carvour en vervolg mijn weg. Om een bocht loop ik recht op het Collosseum af. Het aantal toeristen is duidelijk afgenomen, maar het aantal aanbieders van prullen lijkt wel toegenomen. Ik moet ze links en rechts afpoeieren. Het Forum Romanum was 2 jaar geleden afgesloten en dat is het nog. Ik loop er langs en na het monument van Victor Emamuelle II loop ik de Corso V. E. af tot ik bij St. Pieter aankom. Ook daar veel politie en veel militairen op de been. Bij het bureau dat stempels uitgeeft haal ik het eerste stempel van deze tocht. Ik maak een selfie met de St. Pieter op de achtergrond en stuur die naar de kinderen en Mariette. Ze reageren allemaal meteen. Daarna loop ik terug naar het Hostel. Onderweg pin ik wat geld en koop op plaza Venetie een ijsje.

In de Hostel aangekomen haal ik de rugzak tevoorschijn, doe de wandelschoenen aan en bestel een biertje. Ondertussen laad ik de telefoon op en daarna vertrek ik. Vlak achter de Hostel is een arcade waaronder een eettentje. Ik ga er binnen en bestel spaghetti carbonara. Daarna loop ik naar Trastevere en zoek het klooster op waarin de pelgrimsopvang is. Ik word er hartelijk ontvangen door twee vrouwen die er, als vrijwilliger, pelgrims opvangen. Als ik ben geïnstalleerd en heb gedoucht, ga ik op aanraden van de gastvrouw, de barokke kerk bekijken die net achter het klooster staat. Vervolgens loop ik de straat uit en ga op zoek naar een cafe met WiFi. Als ik er een vind, blijkt het internet niet goed te werken. Ik krijg de foto’s niet van de camera op de telefoon. Morgen elders nog maar eens proberen. Ik ga naar het door de gastvrouw aanbevolen restaurant waar ik voor 10 Euro een 3 gangen diner krijg inclusief wijn en water. Even later komt de gastvrouw zelf hier ook eten. Als ik klaar ben met eten, reken ik af en loop terug naar beneden. De terrassen in de straten zijn nog vol. Om 21.30 uur ben ik weer in het klooster en ga slapen.

Gelopen in Rome 24,45 km