Fornovo di Taro – Cassio

Als ik om halfzes begin te lopen is het fris. Ik doe de jas aan. Nadat ik langs het spoor de stad heb verlaten, loop ik al gauw tussen de bergen. Bij dorp Sivizzano staat een routeaanduiding het dorp in. Er staat een kerk dus besluit ik te gaan kijken. Als ik een bar in loop voor een kop koffie zitten daar Marcel en Margriet. In Piacenza zagen we elkaar voor het laatst. We begroeten elkaar en dan schuif ik bij hen aan en drinken we koffie. Ze hebben in dit dorp overnacht. Ik loop verder naar Bardone, een mooi gelegen dorp met een Romaanse kerk. Op de camperplaats naast het kerkhof staat een camper met een Nederlandse kenteken. Als de man van de camper me ziet, raken we aan de praat. Hij biedt me koffie aan maar dat heb ik net gehad dus ik loop verder. Het gaat nu flink stijgen en de zon is aardig warm geworden. In Terenzo aangekomen ga ik bij de kerk op een bank in de schaduw zitten. Even later komen Marcel en Margriet er ook zitten. Dan volgt een zware klim over een rotspad. Ik moet regelmatig stoppen om op adem te komen. Op de top is er een prachtig uitzicht op het dorp Castello di Casola. Ik daal af naar het dorp. Het is te klein voor winkels dus vraag ik mensen die bezig zijn te gaan lunchen of ze mij water willen geven. Terwijl een jongeman water gaat halen voor me, biedt een man me wijn aan. Als ik dat afsla vraagt hij of ik koffie wil. Die sla ik ook af. Ik krijg mijn water en loop verder. Het gaat even bergaf om daarna weer sterk en lang te stijgen. Boven kom ik op een verkeersweg. Dan gaat mijn telefoon. Ik neem op. Het is Marcel die zegt dat hij mijn camera heeft gevonden. Ik ben verbaasd en blij. Ik had de camera nog niet gemist. Wat een geluk dat ze achter mij liepen. Ik beloof ze een rondje. Het is niet ver meer naar Cassio. Mijn plan was verder te gaan maar gezien het vele klimmen stop ik hier. Dat waren Marcel en Margriet ook van plan. We gaan bij een restaurant wat drinken. Als lunch eten we een plaatselijk gerecht genaamd Cotta Frito. Dan gaan we naar de Ostello. Het is bijzonder ingericht met speelgoed en andere prullaria. Bij het nabij gelegen restaurant gaan we met zijn drieën eten.