Frasne-le-Château – Cussey-sur-l’Ognon

Het ontbijt staat om 7.30 uur klaar. Marie vertelt terwijl ze koffie inschenkt dat ze vandaag met andere vrouwen van het dorp de plantenbakken die her en der staan, gaan vullen met bloemen en planten. Het dorp is te klein voor een plantsoenendienst dus doen ze het zelf. Na het ontbijt pak ik mijn spullen. Nadat ik nog een foto heb gemaakt van Marie voor het huis loop ik de straat en het dorp uit. Door een glooiend landschap loop ik naar een gehucht waar twee mooie moderne villa’s staan. De volgende klim gaat over een keienpad. Ik zie een aanduiding van het Jacobspad. Het zal onderdeel zijn van het traject Basel, Besançon en dan naar Vezelay. In het boerengehucht boven op de berg ga ik een andere richting en loop een bos in. Een dikke drie uur loop ik in het bos. Er zijn stukken slecht te lopen omdat met zware machines in het bos is gewerkt. De paden zijn omgewoeld en de regen van de afgelopen dagen vormt grote plassen. Als ik het bos uitkom ben ik in het dorp Monbouillon. Bij de Lavoir ga ik even zitten om een broodje te eten en wat te rusten. Daarna heb ik nog ruim een uur nodig om via het dorp Enuz in Cussey-sur-l’Ognon te komen. Meteen aan de weg staat Le Vieille Auberge. Ik vraag binnen of ze nog een kamer hebben. Even later sta ik onder de douche op de hotelkamer. Om 19.30 uur krijg ik een 3 gangen diner. Weer op de kamer bekijk ik de route voor morgen.