Gieselwerder – Bad Karlshafen

Het heeft vannacht een paar keer flink geregend. Als ik opsta is het droog. Het is niet meer zo benauwd. Ik ga douchen en breek mijn tentje af. Dan loop ik de camping af en ga naar de super. Daar koop ik broodjes en meeneemkoffie. Zodra ik het dorp uitloop gaat het meteen het bos in. Nadeel is dat je weinig ziet van de omgeving. Na twee uur loop ik het bos uit. Op een bankje eet ik een broodje en loop daarna het Waldenserdorp Gewissenruh in. DSC_7784Bij historisch gebouwen zijn informatie panelen. Ik kom bj het stenen kerkje. Op de deur staat dat de sleutel op nummer 19 is te krijgen. Ik loop er heen. Men is bezig in te pakken om op vacantie te gaan. Ik krijg de sleutel en ga naar de kerk. Een knus interieur. Orgel op het balcon. De kaars met onderschrift “het licht schijnt in de duiternis” vormt het logo van de Waldenzen en is op de witte muur geschilderd. Ik breng de sleutel terug en loop via het kerkhof omhoog. De 9 km die nog resten, gaan uisluitend door het bos. Ik bereik uiteindelijk Bad Karlshafen en daal af naar de haven. Er staat geen menigte met gladiolen op me te wachten. DSC_7805Ik ga naar het Hugenotenmuseum. Daar praat ik met een man en vraag of er geen oorkonde of certificaat wordt uitgereikt aan iemand die de hele route heeft gelopen. Dat is niet het geval. Hij vindt het wel een goed idee en zal het inbrengen bij het bestuur. Hij heeft wel een stempel die hij in mijn carnet zet. Hij verwijst me naar de wijnwinkel van mevrouw Römer. Ik loop er heen maar de winkel is dicht. Dan ga ik naar het VVV. Een aardige dame belt voor mij met met mevrouw Römer. Ze is in vergadering. Als ik mijn nummer geef zal ze mij bellen. Ik doe dat en ga vervolgens naar de camping. Ik zet mijn tent aan de oever van de Weser. Bij het campingrestaurant eet ik en ga daarna naar mijn tent. Morgen blijf ik hier om even bij te komen.

Klik hier voor de foto’s