Horb am Neckar – Nagold

Na het ontbijt vertrek ik. Het is goed loopweer. Eerst gaat het omlaag en dan weer omhoog de stad uit. Na een industriegebied volgt een pad door de korenvelden. Als ik het dorp Bildechingen ben gepasseerd, kom ik een man met hond tegen. Hij vraagt waar ik heen ga. DSC_6756Als ik het vertel geeft hij me aanwijzingen voor de route. Hij liep ook graag tot hij artrose kreeg. Ik loop verder en negeer zijn adviezen. Ik ga een beboste berg op zoals mijn eigen route aangeeft. Midden in het bos passeer ik een spoorlijn. Nadat ik een weide vol schapen ben gepasseerd gaat het weer naar beneden tot ik in het dorp Talheim ben. Ik zie geen gelegenheid waar ik koffie kan drinken. Ik loop het dorp weer uit. Langs de weg loop ik naar Schietingen. Dit dorp heeft ook niet veel te bieden. Op de deur van het Gasthof hangt een briefje. Wegens gebrek aan opvolging zijn we gesloten. Ik spreek een vrouw in haar voortuin aan en vraag waar ik koffie kan drinken. Ze verwijst naar het volgende dorp Gundringen. Als ik daar heen loop blijk ik het Bijbelpad DSC_6773van de lokale kinderkerk te volgen. Tekeningen van kinderen langs de route, verbeelden Bijbelse taferelen. In Gundringen haal ik koffie. Buiten het dorp ga ik op een bank zitten om te lunchen. Een groep peuters komt langs. Na de lunch loop ik aan een stuk door naar Nagold. Ik ga een Ibis-hotel binnen en informeer naar de kamerprijs. Als die te duur blijken vraag ik de receptioniste of er een camping is. Ze zoekt het op internet op. Ten noorden van de stad is een camping. Ik loop er naar toe. Het blijkt een wat verouderde camping achter een houthandel. Ik zet er mijn tentje op en loop dan naar de binnenstad.

Klik hier voor de foto’s