Ikonoura Port – Susaki

Met weinig woorden wordt om 6.00 uur het ontbijt geserveerd. Ik reken af met de onhartelijke gastvrouw en vertrek. Als ik de 2 kilometer omhoog ben geklommen naar de weg en de pracht van de kust weer ervaar, ben ik de gastvrouw snel vergeten. Het is nog vroeg en er zit veel vocht in de lucht. Toch is wel iets te zien van de zgn. Yokonami skyline. Dit is een serie bergruggen achter elkaar die de oceaan in steken. Na ca. 7 km daal ik af naar de 12 km lange binnenzee. De lange brug die ik gisteren over liep is de plek waar het water van de oceaan naar binnen stroomt en zo dit Yokohama Sanri vormt. Afwisselend vallen er een paar druppels en breekt de zon even door. Als ik door een tunnel ben gelopen, kom ik bij een pelgrimsoord een Japanse jongen tegen. We wisselen een paar Engelse woorden. Dan loop ik door. Bij een supertje koop ik broodjes en koude koffie. Als ik die, even later op een muurtje zittend,  geniet, passeert de jongen weer met een groet. Kort daarna passeert ook een jongeman die me aanspreekt. Het is een Florian, een Fransman. We praten over de tocht. Hij gaat snel, 40 à 50 km per dag. Bovendien besteed hij geen tijd aan de tempels en stempels. Hij woont aan de route naar Santiago en geeft ook pelgrims onderdak. Ik krijg zijn kaartje voor “als ik in de buurt ben”. Als ik verder loop, passeer ik een groot industrie complex waarna ik het stedelijk gebied van Susaki binnenloop. Het adres van het hotel is snel gevonden. Binnen de kortste keren heb ik een kamer. Als ik de zenuwachtige receptionist vraag naar Wi-Fi wordt hij nog zenuwachtiger. Hij gaat druk bezig met telefoon en computer. Ik suggereer dat, als hij iets weet te melden, dat hij het op mijn kamer komt vertellen. Als hij komt krijg ik het adres van een café in de buurt. Ik bedank hem en ga in bad.  Daarna zoek ik het café op. Het doet zijn naam eer aan, er wordt alleen koffie geschonken. Wel zelf gebrand. Met een goede verbinding handel ik mails en apps af. Ik zend de verslagen naar Menno. Dan is het tijd om wat te gaan eten. En zoals hier normaal is voor 20.00 uur naar bed.

Klik hier voor de foto’s