La Souterraine Bénévent-l’Abbaye

Als ik op sta om naar de badkamer te gaan loop ik de vrouw des huis tegen het lijf. Ze begint een tirade tegen mij. Ik had niet op de lege kamer mogen gaan liggen. Ik zeg een paar keer sorry en voel me een kind dat terecht wordt gewezen. Aan het ontbijt heeft Jörg weer het hoogste woord. Gelukkig is hij als eerste weg. Even later betaal ik de gepeperde rekening en ga de deur uit. Als ik het dorp uit loop ik kan ik de poncho weer aandoen. Na ruim 2 uur lopen ben ik in St. Priest-la-Feuille. Bij de kerk wil ik stoppen voor een pauze. OLYMPUS DIGITAL CAMERAAls Marijke en Maria aan komen lopen gaan we met zijn drieën naar de bar voor koffie. De bar is gesloten. De dames morrelen wat aan de deur. Gevolg is dat er open wordt gedaan en we koffie krijgen. Als we daarna verder lopen komen we de ezelman tegen. Ik loop een tijdje met hem op. De ezel wil steeds maar grazen. Met een stok wordt hij dan weer aangespoord te lopen. Ik loop verder en haal de dames weer in. Het landschap is prachtig door de prachtige boomgroepen, de glooiende weiden met daarin de limousine koeien. OLYMPUS DIGITAL CAMERABoven dit alles een dreigende wolkenhemel. We bereiken St.Bénévent l’Abbaye tegen 15.00 uur. Er komt een geweldige bui opzetten. We gaan de bar in om te schuilen en drinken een bier. Als de bui over is gaan we naar ons slaapadres. Na een douche loop ik wat rondje kom in een door Engelsen gerunde en bevolkte bar. Om 19.00 uur ben ik weer thuis om te eten. Ik maak kennis met de ex-man van Marijke die vanuit Plymouth is overgevlogen om 3 dagen mee komt lopen. Na de maaltijd is het tijd om te gaan slapen.

Klik hier voor de fotogalerij van deze etappe.