Llanes La Franca

Alles is nog in ruste als ik Llanes verlaat. Met mooie uitzichten loop ik langs een smalle weg omhoog naar een uitzichtpunt. Als ik een foto wil maken van Llanes in de verte, weigert mijn fototoestel. IMAG0520De batterij is vol maar hij start niet op. Wat ik ook probeer, hij doet het niet meer. Ik maak een foto met de telefoon en loop verder. In het dorp Andrin kom ik een Deense vrouw tegen. We maken een praatje en lopen verder. De route gaat nu door den natuurgebied. Ik passeer een rivier en er volgt den klim. Bijna boven gekomen kom ik Ellis uit Amsterdam tegen. Ze heeft Spaans en geschiedenis gestudeerd. We wisselen wat ervaringen uit. Ik loop verder door een landschap dat aan de duinen doet denken. Als ik twee vrouwen tegenkom blijken het een Amerikaanse en een Nederlandse te zijn. Ze geven me de tip om in La Franca op de camping te overnachten. In Penduelas aangekomen pauzeer ik bij de bar. Daarna is het nog 6 kilometer naar La Franca. In anderhalf uur loop ik langs de weg naar de aanbevolen camping aan het strand van La Franca. Het meisje bij de balie van de receptie is allervriendelijkst en even later neem ik mijn intrek in een houten cabin. Er staan 2 bedden en 2 kasten. Sober maar prima. IMAG0524Even later neem ik een duik in het zwembad van de camping. Als ik daarna op het ligbed in de zon lig, krijg ik een vakantiegevoel. Bij de campingbar drink ik wat en loop dan naar het strand. Het is er redelijk druk vanwege de zondag. Aan het strand is nog een camping en er staat een hotel. Als ik terugkom bij de cabin heb ik een huisgenoot. Het is Ad uit Doornspijk op de Veluwe. Nadat we hebben gedoucht drinken we samen een bier bij de campingbar. Ad komt oorspronkelijk uit Hilversum en werkt bij Boerenhulp. Hij kwam in schoolvakanties vaak in de melkfabriek aan de Larenseweg in Hilversum. Om 20.00 uur bestellen we een pelgrimsmenu. We tafelen uitgebreid en gaan dan naar de cabin.

Klik hier voor de foto’s.