Moussy Montmort-Lucy

Om 8.00 uur ben ik klaar om te vertrekken. Voor onderweg heb ik van de ontbijttafel stokbrood, yoghurt en een appel meegenomen. Moussy ligt in een dal dus gaat het meteen omhoog. Als ik de eerste klim heb genomen is het al zo warm dat ik mijn fleece uittrek. Het eerste deel van de route gaat weer door de wijnvelden van de Champagne. Bij Morangis gaat het westelijk en dan is het afgelopen met de wijnvelden. Als ik even pauzeer komt een mevrouw langs die naar me kijkt en roept dat het te warm is om te lopen. Ze heeft gelijk. Ik rits de pijpen van mijn broek. Na een paar kilometer langs een D-weg gaat de route het Forêt de la Chamoye in. Ik hoor op en bepaald moment het geluid van een machine. Even later blokkeert een dragline de weg. De machinist ziet me aankomen en manoeuvreert het gevaarte aan de kant. Als ik hem bedank ontstaat een praatje. Hij hangt uit het raampje en legt me uit wat hij aan het maken is. Een afwateringssysteem omdat de bossen te nat zijn. Ik leg uit wat ik aan het doen ben. Met een au revoir ga ik weer verder. Bij een Etang stop ik rond 12.00 uur om te lunchen. Als ik daarna verder loop kom ik uit bij een Chateau de Chamoye. Het landschap is veranderd en doet Engels aan. Ik vind het hier erg mooi. De bermen staan te bloeien, evenals de uitgegroeide meidoorn hagen. Tegen 14.00 uur loop ik Montmort-Lucy binnen. Ik heb het idee dat ik hier wel eerder ben geweest. Er staat hoog boven het dorp een prachtig kasteel. OLYMPUS DIGITAL CAMERAIk neem mijn intrek in Hotel de la Place. Er hangt een Logis de France bord aan de gevel dus dat komt wel goed. Nadat ik wat heb geschreven en gelezen ga ik in de bar wat drinken tot het etenstijd is. En dan weer vroeg naar bed.

Klik hier voor meer foto’s van deze etappe naar Montmort-Lucy.