Rottweil – Sulz am Neckar

Als ik na het ontbijt de herberg verlaat, is het mooi weer. De stad uit gaat nu naar beneden naar de rivier. Deze steek ik over en kom dan in een gebied met grootschalige landbouw. Het is te vergelijken met de Noord Franse landbouw. Vlak voor ik in het dorp Dietlingen ben, komt me een vrouw tegemoet. DSC_6712Ze spreekt me aan. Ze wandelt graag maar “die Pumpe” is niet meer in orde. Haar man is overleden en vorig jaar ook haar moeder die bij haar woonde. Ik heb met haar te doen. Maar ze loopt wel alleen haar rondje. In Dietlingen wil ik koffie drinken. Het ene café is dicht wegens vakantie en het andere wegens verbouwing. Ik loop het dorp weer uit en ga onder de A81 door. Na anderhalf uur lopen ben ik in Epfendorf. Bij de super koop ik wat fruit en melk. Als ik het dorp uit loop, twijfel ik. De route op de telefoon gaat langs de weg. Ik vermoed dat een pad langs de rivier loopt. Ik kies voor zekerheid en loop langs de weg. DSC_6722Verderop blijkt het pad langs de rivier op hetzelfde punt uit te komen. Als ik in Altoberndorf ben, pauzeer ik voor de lunch op een bank aan de Neckar. Daarna loop ik door naar Oberndorf. Ik blijf op de oostoever terwijl de stad op de westoever ligt. Aan het eind van de stad klim ik omhoog. Door wederom een agrarisch gebied loop ik naar Sulz am Neckar. Voordat ik de stad bereik voel ik druppels. Ik kijk achterom en zie een zwarte lucht. In Sulz aangekomen ga ik op zoek naar een slaapplaats. De Gasthoven zijn allemaal vol. Op de markt is een bord waarop particuliere adressen een kamer aanbieden. Ik bel een adres en ga er vervolgens heen. Ik ben net binnen als er een geweldig onweer losbarst. Ik ga douchen en ga daarna onder een paraplu naar het centrum om wat te eten.

Klik hier voor de foto’s