Rustdag in Calw

Als ik nadat ik mijn spullen en mijzelf op orde heb gebracht, ga ik naar buiten. Het regent. Voor de deur van het hotel is er markt. Ik loop naar de stadsinfo en kijk wat er te doen is. Met het huidige weer is een museum de beste optie. Er is een Hermann Hesse museum. Het is gevestigd in een oud koopmanshuis. Op de bovenste verdieping is een film over het leven van de schrijver te zien.DSC_6817 Hij is in Calw geboren en leefde van 1877 tot 1962. Ik ga eerst de film bekijken. Daarna loop ik langs de vitrines. Interessant is te zien dat hij ook tekende. Als ik het museum uitkom, is het droog. Overal in de stad staan beelden. Het zijn romanfiguren uit de boeken van Hesse. Op de brug staat een beeld van Hesse zelf. Als het weer begint te regenen, loop ik terug naar de Ratsstube. Binnen bestel ik een lunch. Als het in de middag wat droger is, loop ik nog even door de stad en doe wat boodschappen. Het begint weer te regenen en onweren. Ik ga terug naar mijn kamer en daar lees ik en schrijf ik wat.

Klik hier voor de foto’s