Rustdag in Chambery

Het is bewolkt maar droog als ik het gordijn open schuif. Op mijn gemak ga ik douchen, ontbijten en opruimen. Daarna ga ik de stad in. Eerst stap ik de VVV binnen voor een plattegrond. Tegenover het het VVV staat het Musée des beaux arts. In het klassieke gebouw tref ik een modern interieur. DSC_5313De getoonde schilderijen dateren van 1400 tot 1900. De oudsten zijn vooral uit de Savoi en hebben in kerken gehangen. Het zijn primitief geschilderde Bijbelse taferelen. Wat later zijn het Italiaanse, Duitse en een twee Hollandse meesters. Dan nog wat Franse uit de 19e eeuw. In een uur heb ik het wel gezien. Als ik de stad ik loop, herken ik veel. Een paar jaar geleden was ik hier met Robert en Marleen en de kinderen. In een café drink ik koffie. Als ik vervolgens het historisch museum binnen wil gaan, gaat het sluiten voor de lunchpauze. Ik geef toe dat lunchen op dit tijdstip van de dag niet zo gek is en ga een restaurant binnen. Na de lunch kijk ik even binnenDSC_5323 in de overdekte markt. Dan loop ik het oude centrum in en kijk bij het slot. Via de Olifantenfontein ga ik vervolgens naar het Carré Curial. Dit is een cultureel complex gebouwd in en om een oude kazerne van Napoleon. Het is er levendig. Ik kijk wat rond. Dan ga ik het oude centrum weer in en loop naar de kathedraal. Ik ga er binnen en zit even op een bank. Ik kijk dan naar de decoraties die op de wanden van het koor zijn geschilderd. Het is knap reliëf geschilderd. Naast de kerk is een kloosterhof. Daar ga ik even zitten om een schetsje te maken. Daarna loop ik terug naar het hotel. Ik neem een glas wijn en ga zitten schrijven. Daarna bekijk ik de route voor morgen.

Klik hier voor de foto’s