Rustdag in Kanonji

Men had het al eerder verwacht, maar het regenseizoen is nu echt begonnen. Ik ben blij dat ik een rustdag heb genomen. Zo mooi als het gisteren was, zo slecht is het vandaag. Als ik tegen 9.00 uur toch naar de tempels loop regent het. De tempels 68: Jinnein en 69: Kanonji vormen eigenlijk één geheel. Het oorspronkelijke Shintoisme en het later Bhoedisme gingen altijd goed samen. Toch zijn er periodes geweest, dat men de twee wilden scheiden. Tempel 69 is als zelfstandige tempel door Kobo Daishi gesticht vanuit tempel 68. Het zijn beide geen bijzonder tempels. Ik wandel door de straten van het centrum. Telkens valt op dat er geen ordening is in de bebouwing. Rijstveldjes en groente akkers tussen winkels, kantoren en woningen. Terug op mijn kamer eet ik een broodje. Als de regen niet stopt, ga ik niet naar buiten. Ik schrijf en lees wat. Menno is jarig. Via Skype bel ik om hem te feliciteren. Ik bestudeer de route van morgen en besluit te lopen naar Zentsuji. Dit is de geboorteplaats va Kobo Daishi. Ik vraag de mevrouw van het hotel voor mij te bellen om een kamer te reserveren. Het is kennelijk een populaire plaats want het is moeilijk een plek te vinden. Pas het 5e telefoontje levert een kamer op. Bij de convenient store aan de tegenover het hotel haal ik een maaltijd. Na het eten ga ik naar mijn kamer.

Klik hier voor de foto’s