Saint Severin Huy

Legerstede des pelgrimsIn de historische boerderij naast het slaaphuis woont Madam Dejardin. Bij haar meld ik me voor het ontbijt. Mijn komst is door Madam Nihoul al aangekondigd dus ze verwacht me. Samen ontbijten we met zelfgebakken brood. Madam Dejardin geeft al 30 jaar workshops brood bakken. Haar man is op deze boerderij geboren. Hij is 6 jaar geleden overleden. Zelf is ze een boerendochter. Ik zeg desgevraagd dat ik architect ben. Dan komen de fotoboeken tevoorschijn. 3 jaar geleden is een aantal koeienstallen tot woningen verbouwd. Het is met respect voor de plek gedaan. Als ik vertrek vraagt ze mijn adres zodat ze me nog eens kan uitnodigen voor een bijeenkomst. Als ik weg ga zwaait ze me na. De wandelroute van vandaag gaat veel over asfaltwegen door leeg akkerland. Het loopt wel makkelijk maar is niet erg interessant. Via la Sarte daal ik af naar Hoei over de Rue de la Chapelle. Bij wielrenners beter bekend als de muur van Hoei. Ondanks dat het een aanslag is op knieën en kuiten, ben ik blij dat ik naar beneden loop en niet naar boven. De muur van Huy Beneden gekomen zoek ik het adres op wat Madam Dejardin me had gegeven. Het blijkt boven aan de berg te zijn en ik ben er voorbij gelopen. Ik loop níet terug. In de stad ga ik naar het toeristenbureau. Ze bellen voor me met Madam Seminerio en daar kan ik terecht om 18.15 uur. Bij een Quick restaurant hebben ze internet. Ik installeer me daar. Ik maak de site klaar en mail Menno. Ik sms Patricia, ik Whatsapp Maaike en mail Bob. Ik ben op tijd bij Madam Seminerio. Als ze me de kamer heeft gegeven zet ik mijn spullen er neer. Daarna ga ik in de stad op het Grande Place eten.

Bekijk hier de foto’s van St. Serverin naar Huy.