San Vicente de la Barquera Cobreces

Na het gezamenlijk ontbijt neem ik afscheid van Mei en Pascal. Ik loop naar beneden, naar de oever van de rivier om nog een foto te nemen. Dan vertoond mij gisteren gekochte toestel kuren. De focus werkt niet waardoor bij niet scherp stelt. DSCF1026Ik ga meteen terug naar de winkel. Die is pas over een half uur open. In de bar ertegenover drink ik koffie en wacht. De eigenaar van de winkel komt ook koffie drinken. Ik zeg dat er een probleem is met mijn nieuwe toestel. Zodra ik open ben zal ik er naar kijken. Ik wacht geduldig terwijl hij de krant leest. Als hij zover is, opent hij de winkel en bekijkt het toestel. Hij stelt vast dat hij het probleem niet kan oplossen. Ik krijg een nieuw toestel. Voordat ik de stad uitloop ga ik op een bank even kijken of alles het doet. Als dat zo is loop ik om 10.15 uur de brug over en de stad San Vicente de la Barquera uit. Aan de overkant gaat het meteen omhoog, wat mooie uitzichten op de stad oplevert. In San Marina wijk ik van de route af en loop langs de weg naar Comillas. Daar ben ik rond 13.00 uur. DSCF1035Aan het strand bestel ik bij een bar croquetas en clara. Na de lunch loop ik nog 2 uur tot ik in Cobreces ben. De herberg hoort bij de abdij. Als ik de receptie binnenstap wordt ik omhelst door een oude Benedictijner monnik. Ik betaal hem, waarna hij me weer omhelst. Als we vervolgens naar de slaapkamers lopen doet hij het weer. Gelukkig gaat hij daarna weer naar de receptie en ga ik naar de kamer. Daar tref ik een Limburger en twee Duitse vrouwen. We kletsen wat en dan neem ik een douche. Aan de overkant van de weg heb ik een restaurant gezien. Ik ga er heen om wat te drinken maar ze gaan sluiten. Ik vraag bij een panaderia of er nog een bar is. Bij het strand. Een kwartier lopen en ik zit op een terras aan zee en bestel een grande caña. Langzaam verandert het pelgrimsgevoel in het vakantiegevoel. Na 3 uur aan het strand ga ik terug naar het dorp. Het loopt tegen 20.30 uur en ik wil wat eten. Tot mijn schrik blijkt het enige restaurant in het dorp gesloten. Er is nog wel een klein winkeltje open of ik moet weer terug naar het strand. Ik koop bij de winkel wat brood, kaas, worst en wijn. Bij de herberg laat ik het me smaken terwijl ik lees.

Klik hier voor de foto’s.