Santa Cristina e Bissone – Orio Litta

Iedereen wil vanwege de warmte vroeg op pad. Ik ga om 6.15 uur de deur uit. Er is nog bewolking maar de zon zit er al achter en probeert er door te breken. Langs het spoor en door wat bossen loop ik in een uur naar Miradole Terme. De markt is in opbouw voor de deur van een bar. Ik ga bij de bar koffie drinken en een broodje eten. Bij het weggaan koop ik bij een marktkraam wat fruit voor onderweg. Dan loop ik naar het kleinere Miradole. Een jonge man met rugzak haalt me in. Weer in het open veld zie ik de jongeman terug komen. Ik kijk op de GPS en zie dat we te ver zijn gelopen. De jongeman blijkt een Finse Pelgrim en hij heet Richard. Samen lopen we naar het volgende dorp. Chignolo Po. Er staat een heel groot kasteel “Castello Procaccini”. Terwijl Richard verder loopt, ga ik bij een supertje wat brood en melk halen voor de lunch. Ik vervolg mijn weg en kom na een viertal kilometers in Lambrinia. Door het dorp waar alles op maandag gesloten is lopend word ik naar de Provinciale weg geleid. Daar is een bar waar ik Richard weer tref. Hij heeft net wat besteld. Ik ga ook wat halen en schuif bij Richard aan. We praten over van alles. Hij is leraar Wis- en Natuurkunde op een High School. Hij loopt van Bourg St Piere naar Rome. Als we daarna verder lopen, laat ik hem gaan. Zijn tempo ligt mij te hoog. De route volgt nu een dijk. Ik ben rond 12.00 uur in Orio Litta. Ik kijk even rond en vind dan op aanwijzing van een dorpsbewoner de gemeentelijke Ostello. Daar tref ik Richard. Even later komen ook Marcel en Margriet. Het historische gebouw is smaakvol gerestaureerd. Ik deel een kamer in de toren met Richard. Nadat ik heb gedoucht doe ik de was. In de kelder van het gebouw staan fietsen de we vrij kunnen gebruiken. Ik fiets het dorp rond en ben daar wel snel mee klaar. Weer terug gekomen ga ik met Marcel en Margriet wat drinken in de bar. Dan ga ik een schetsje maken van het historische Ospedale waarin we slapen. Om te eten gaan we op de fiets naar een restaurant net buiten het dorp. Na het eten gaan we in de bar een ijsje eten.