Ste-Foy-la-Grande St-Ferme

Er is slecht sanitair en geen ontbijt in het daklozentehuis. Ik ga zo snel mogelijk op pad. Het stadje slaapt nog en er is geen bakker te vinden die open is. Ik loop de stad uit. Het eerste dorp dat ik tegenkom is Lèves-et-Thoumeraygues. Een grote Cave Coöperative geeft aan dat ik vanaf nu door de wijngaarden van de Bordeaux loop. OLYMPUS DIGITAL CAMERAEr is tegenover de kerk een bakker open. Het dorp uitlopend word ik ingehaald door Michel. We lopen samen op tot aan Pellegru. Net als we er aan komen begint het te regenen. We gaan onder de luifel van een café zitten. Het dorp staat vol met kraampjes voor een rommelmarkt. Iedereen is in de weer om zijn spullen droog te houden. We zien het aan en wachten tot de regen over is. Onverwacht staat Jeroen voor ons. Hij heeft alleen gelopen vandaag en blijft in Pellegru slapen. We drinken samen een glas en dan laten we Jeroen achter en lopen apart naar la Ferme. Michel neemt de weg en ik volg de route. Onderweg komt een groep wandelaars me tegemoet. OLYMPUS DIGITAL CAMERAZe lopen een Boucle (rondje) van 20 km. We praten over het lopen, de route en het weer. Ik loop verder langs de wijngaarden en door een bos. Als ik in de refuge aankom is Michel er al. Ik word ontvangen door Anna uit Antwerpen. Ze is voor een maand de “Hospitalier” van de refuge. Het is een goedlachse dame van 61 die uit de onderwereld komt. We kletsen wat onder het genot van een kop koffie. Anna maakt een maaltijd klaar en tot 21.30 uur zitten we aan tafel.

Klik hier voor meer foto’s.