Sukumo – Tempel 39 – Sukumo

Enkoji, Tempel 39, ligt ca 8 kilometer  landinwaarts ten oosten van Sukumo. Ik laat de rugzak in het hotel en wandel op mijn gemak er naar toe. Het regent, ik heb een paraplu meegenomen. Al ik na een kleine twee uur lopen bij de tempel aankom, staat de parkeerplaats al vol. In de regen staan groepjes in het wit geklede mensen sutra’s op te zeggen. Ook hier valt weer op, hoe zeer men de bomen en struiken weet te snoeien en te leiden. In deze tempel komt men vooral vragen om genezing van oogkwalen. Ik loop terug naar de stad. Halverwege stap ik een koffiehuis binnen en bestel koffie. Als ik aan de koffie zit, komt een jonge vrouw bij me aan tafel zitten. Ze vraagt of ze Engels me me mag praten. Het is de dochter van de eigenaar van de koffiebar. Ze is net terug van een studie Engels in Canada. We praten over mijn tocht en haar toekomstplannen. Ze wil onderwijzeres worden in Osaka. Na een half uurtje neem ik afscheid en loop verder. Ik ga naar het hotel e n wacht tot het droog is. Al dagen laat de tv beelden zien van nationale kampioenschappen Sumoworstelen. Ik ga als het droog is, ga ik naar een historischmuseum. Het stelt weinig voor en er is voor mij weinig toegang vanwege gebrek aan kennis van het Japans. Als ik terug loop naar het hotel, haal ik wat te eten. Ik vraag de dames van de receptie van het hotel om voor mij het volgende adres te reserveren. Dan ga ik naar mijn kamer.

Klik hier voor de foto’s