Yvignac – Saint-Mèen-la-Grand

Om 8.00 uur staat het ontbijt klaar. Ik ga aan tafel terwijl Catharine en Marc mijn route bekijken. Na het ontbijt neem ik afscheid. Achter het huis maak ik nog een foto van de twee die goed voor me waren.

Ik loop door de landerijen terwijl de zon zich opwarmt. Na anderhalf uur ben ik in Caulnes. In de PMU bar is het druk met dorpelingen die komen gokken. Ik bestel koffie en zie het aan. Na de koffie vertrek ik en loop langs de weg naar de kerk. Bij het openen van de deur zie ik dat er een dienst gaande is. Ik wil niet storen en ga verder. Het dorp eenmaal uit loop ik op de D766. Dit is wat Google als wandelroute aangeeft. Ik ben er niet blij mee.

Regelmatig stap ik de ongemaaide berm in als er auto’s voorbij racen. Ik kies zodra het kan een alternatieve route en loop rustig naar Quedillac. De bakker is open dus haal ik een lekker choco-broodje. Bij de kerk op een muurtje ga ik zitten en eet het op. Dan ga ik weer verder lopen. Bij de uitgang van het dorp sla ik de D59 in. Op de hoek is een grote Lourdes grot gebouwd. De kaarsrechte landweg loop ik helemaal af. Er is praktisch geen verkeer. Uiteindelijk bereik ik het dorp Le Crouais.

Het heeft een kleine Mairie en een bibliotheek ter grootte van een garagebox. De kerk met kerkhof staat midden in het dorp. De bar is zo te zien al jaren dicht. Ik loop het laatste stuk. Op een klein industrie terreintje staat mijn hotel. Het is nog dicht als ik aankom. Maar in de McDonald’s is het al druk. Om WiFi te hebben ga ik er ook binnen. Ik bestel een visburger en drink er water bij.

Om 17.00 uur is het hotel open. Binnen krijg ik een sleutel en even later sta ik onder de douche. Daarna ga ik naar de receptie en krijg van de aardige receptiejuffrouw, omdat het restaurant gesloten is, een door haar warm gemaakte lasagne. Ik bestel er een bier bij en ga buiten in de zon zitten. Dan kom ik er achter dat mijn kamer voor morgenavond niet is bevestigd. Ik vraag de juffrouw te bellen. Dan blijkt inderdaad dat ik geen kamer heb. Op de telefoon zoek ik een alternatief en vraag de juffrouw er heen te bellen. Belangrijk is dat het alternatief op goede afstand ligt. Uiteindelijk heb ik toch morgen een kamer.