Zarautz San Sebastian

De regen van gisteravond is nog steeds bezig als ik opsta. Na het ontbijt gaat het iets minder hard regenen. Optimistisch ga ik zonder poncho op weg. Nog voor ik Zarautz uitloop heb ik hem al aangetrokken. DSCF1399Na 5 kilometer langs de weg kom ik in Orion. Het regent nu zo hard dat ik ga schuilen. Als het iets minder hard gaat loop ik langs de kerk omhoog. Als ik langs het toeristenbureau kom ga ik even binnen een kaart vragen. Langs een kerkhof klim ik het stadje uit. Bij de Ermita de San Martin is het even droog. Na dit monumentje gaat het steil bergafwaarts naar een tunnel onder de snelweg door. Aan de andere kant van de tunnel gaat het weer omhoog via een keienpad. Het regent weer stevig als ik een man uit Galicië tegenkom. Na een praatje klim ik verder. Even later tref ik een Poolse man. Een bekende van de Galiciër. Met een handdruk wenst hij me succes. De klim is behoorlijk zwaar vanwege de keien en er komt geen eind aan. Als ik uiteindelijk toch boven kom, staan daar 2 doorweekte fietsers. DSCF1402We praten wat terwijl één van hen me wat water geeft. Verder lopend gaat het over een asfalt landweggetje. Na een ontmoeting met 2 Fransen kom ik bij een splitsing. De Camino gaat weer een blubberpad in. Ik blijf op de landweg lopen. Deze blijft hoog. Uitzicht bij dit weer is er niet veel. Soms is het even droog en dan maak ik een foto. Vlak voor San Sebastian nog een stevige bui en dan ben ik na 6 uur lopen in de mooie stad aan een baai. Aan het eind van de boulevard vond ik het toeristenbureau. Na wat zoeken heb ik een hotel net buiten het centrum en met de bus bereikbaar. Voor ik er heen ga wil ik eerst wat eten. Dat is hier geen probleem. In een bar met internet. Zit ik een tijdje op te drogen. Dan met de bus naar het hotel en direct onder een warme douche. Na een uurtje rust ga ik met de bus weer naar het centrum. Ondanks het regenachtige weer is het druk in de stad. Nadat ik wat heb rondgekeken ga ik bij een restaurant eten, waar de specialiteit vis is. Na het eten neem ik de bus terug naar het hotel.

Klik hier voor de foto’s.