Eerste dag Reims

Reveille is een uurtje later vandaag. Het is rustdag en er wordt niet gelopen. Bij het verblijf in het CIS is een ontbijt inbegrepen. Op aanraden van de voorzitter gaan we de basiliek St Rémi bezoeken. Deze ligt even buiten het centrum. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Dus toch weer een beetje lopen. De romaanse basiliek staat op de erfgoedlijst van Unesco. Zijn bekendheid gaat terug tot 498 n C toen bisschop St Rémi op deze plek Clovis doopte. Er is een mis gaande als we binnengaan. Terwijl Herman aanschuift bekijk ik de basiliek. Als ik uitgekeken ben is Herman verdwenen. Buiten wacht ik tot de kerk is leeg gelopen. Als hij niet opduikt loop ik richting Cathedral. OLYMPUS DIGITAL CAMERAAls ik die heb bekeken ga ik weer bij het café-restaurant zitten waar we gisteren ook zijn geweest. Ik bestel een tosti. Even later stapt Herman binnen. Na de lunch heeft Herman wel genoeg gezien en gaat naar de kamer. Ik heb nog wel een aantal zaken te bekijken. Place Royal, de markthal uit 1927 met een voor die tijd bijzondere betonconstructie, een Romeinse poort, een park en nog meer. Eind van de middag ga ik terug. Op een bankje in de zon bij het CIS schrijf en lees ik nog wat. Tegen 19.00 uur gaan we bij een bistro wat eten.

Klik hier voor de foto’s van de 1e dag Reims.