Tweede dag Reims

We ontbijten samen en dan neem ik afscheid van Herman. Ik heb besloten nog een dag in Reims te blijven. Na wat administratieve zaken met Marleen te hebben besproken ga ik de stad in. Het Musée des Beaux Arts is mijn eerste doel. OLYMPUS DIGITAL CAMERAOm 11.30 uur sta ik voor de deur en zie dat het van 12.00 tot 14.00 uur dicht is. Het is beter vanmiddag terug te komen. Onderweg naar de “Ramblas” koop ik wat kaarten die ik onder het genot van een kop koffie ga zitten schrijven. Tijdens en stadswandeling worden de kaarten gepost. Op een klein pleintje ga ik op een terras in de zon zitten lunchen. Om precies 14.00 uur stap ik het museum binnen. OLYMPUS DIGITAL CAMERAEr hangt veel interessants van regionale kunstenaars, zowel klassiek als modern. Het meest onder de indruk ben ik van Leonard Foujita. Grote doeken met op Japanse schilderkunst gebaseerde, transparant ogende afbeeldingen. Verder is er een mooie tentoonstelling over de kunst van de champagne huizen. Na een kleine 2 uur ben ik uitgekeken een loop naar het CIS. Op hetzelfde bankje bij de ingang waar ik gisteren zat, is het nog even lekker zitten. Na het eten werk ik mijn blog bij en ga dan vroeg slapen.

Klik hier voor meer foto’s.