Aix-les-Bains – Chindrieux

Ik zit aan het ontbijt met een groep brandweermannen. Gisteravond laat nog aangekomen. Er staat vandaag een berg van 835 meter op het programma. Na het ontbijt loop ik naar de oever van het meer. Eerst gaat het langs jachthavens en dan door natuurgebieden. Een mooie route. DSC_5360De zon is al boven de bergen gekomen. Bij het dorp Brison-St. Innocent verlaat ik de oever van het meer. Als ik de weg op wil lopen, stopt een auto naast me. De man in de auto vraagt of hij me ergens heen moet brengen. Ik leg uit dat ik wil lopen. Hij begint me uit te leggen hoe ik door het dorp moet lopen. Als hij weg rijdt zwaait hij. Ik vervolg mijn weg. Als ik het dorp Brison Saint Innocent door ben begint de klim naar de 835 meter hoge berg. “la Chambotte”. Het eerste stuk is nog verhard. Dan begint het keienpad. Ik pauzeer even bij een waterbak. Verderop passeer ik een boerderij. Ik wissel wat woorden met de man die op het erf loopt over de route en het weer. Ik klim verder en kom een groep van 5 wandelaars tegen. Als ik vertel wat ik doe, zegt een vrouw dat ik naar Santiago moet lopen. Ik leg uit dat ik dat al gedaan heb en dat dat iets anders is. DSC_5370Au revoir en ik ga verder. Op de top van de berg is weinig te zien. Als ik wat gedaald ben wordt het spectaculair. De rotsen zijn stijl en hangen over het pad. Ik passeer een paar Alpinisten die bezig zijn tegen de rots omhoog te klimmen. Op het punt dat ik de verharde weg bereik pauzeer ik even. Dan gaat het in gestage daling naar Chindrieux. Daar aangekomen blijkt het hotel 5 jaar geleden gesloten, chambre d’ hôte nog niet open en een camping niet te bestaan. Ik stap de “tabac” binnen en praat met de vrouw over de situatie. Ik denk met de bus terug naar Aix-les-Bains. Blijkt er geen bus te rijden. We komen tot de conclusie dat ik mijn tent op moet slaan in de tuin van een verlaten villa. Dat ga ik doen nadat ik bij het supertje wat boodschappen en bij de bakker wat brood heb gehaald.

Klik hier voor de foto’s