Chambéry – Aix-les-Bains

Ik ben vroeg. Het is 7.15 uur als ik het hotel verlaat. De weersverwachting belooft een zonnige dag. Terwijl de ochtendspits de wegen vult, loop ik over een vrijliggend fietspad de stad uit. Het pad volgt het riviertje de Leysse. Het eerste stuk gaat door industriegebieden.DSC_5340 Daar merk je niet veel van omdat het groen langs het pad het aan het oog onttrekt. Als even later de snelweg evenwijdig loopt stoort het geluid. Dat is niet met groen tegen te houden. Als ik ook dat achter me heb gelaten wordt het landelijker. Het pad loopt door tot Le Bourget-du-Lac. Ik loop langs een groot complex van gebouwen van de Technische Univetsiteit van de Savoye. Het gaat verder langs de zuidkant van het meer. Na een kleine jachthaven wordt het meer zichtbaar. De route gaat nu pal langs het meer. Het is allemaal voorbeeldig aangelegd. Bij het gebouw van de roeiclub ga ik even op een bankje in de zon zitten. Het is nog een uur lopen naar de jeugdherberg. Daar wil ik naar toe. Als ik er aankom is het rond het middaguur. De zaak is gesloten van 12.00 uur tot 18.00 uur. Ik ga op een bank voor de deur zitten. Op dat moment komt er een man op een motor achter het gebouw vandaan. Hij ziet me zitten en stopt. Het blijkt de beheerder te zijn. Hij laat me binnen en checkt me in. DSC_5351Ik krijg de sleutel en dan vertrekt hij. Ik installeer me en loop dan naar de waterkant. Er is veel zorg besteed aan de inrichting van Esplanade en de Petit Port. Ik ga naar het centrum. Veel winkels zijn gesloten tussen 12.00 en 15.00 uur. Er is wel een markt met vooral kleding. Ik ga bij een PMU-bar op het terras zitten. Als ik zie dat de super open is ga ik boodschappen doen. Dan loop ik terug naar de herberg. Ik tref er een man die in de buurt werkt. We praten even. Er is ook een gezin met 2 jongens. Ik ga op het buitenterras in de zon zitten. Ik schrijf mijn verslag.

Klik hier voor de foto’s