Albano Laziale-Lariano

Tegen 07.00 uur ben ik wakker en begin meteen te kijken naar mijn netwerk. Nog steeds is het niet in orde. Vanaf nu zal ik foto’s maken met de camera van de telefoon. Ik kleed me aan en rond 09.30 uur ga ik ontbijten. Het stelt niet veel voor. Een stuk taart en een zoete croissant en koffie. Op de kamer pak ik mij spullen en ga daarna afrekenen en vertrek. Als ik de deur achter me heb dicht gedaan, twijfel ik nog even of ik terug zal lopen naar Castel Gandolfo of toch via de andere kant van het meer zal lopen.

Ik kies voor het laatste en loop omhoog langs een grote begraafplaats en een openlucht theater. Ik volg de weg naar Ariccia. Dit aardige plaatsje ligt op een hoog uitstekende bergpartij en ik kom er via een lange brug over een diepe kloof. De weg gaat en ik kom na een tijdje in Genzona Di Roma. Op een plein in het levendig centrum ga ik op een terras koffie drinken. Door de straten rijden campagne auto’s voor gemeenteraadsverkiezingen. Als ik daarna langs de hoofdweg SS7 loop zie ik plotseling naast de weg een stuk oorspronkelijke bestrating van de Via Appia. Ik besluit deze weg te volgen die na het stukje originele bestrating overgaat in een rechte asfaltweg. Na dit onverwachte stukje Appia ga ik via een verkeersweg naar Velllettri. Het is nu boven de 30 graden en de weg gaat heuvel op en af. Er is veel verkeer dus moet ik oppassen. Dit is niet prettig lopen. Aangekomen in Velletri dat boven op een heuvel ligt, pauzeer ik in de schaduw van een bomenrij tegenover een Diocesaan Museum. Op dat moment is het 14.30 uur en ik heb 13 km gelopen. Op de telefoon zoek ik naar een onderkomen en vind een B&B over 8 km. Velletri heeft niet veel te bieden dus loop ik de stad uit en ga naar de B&B in Lariano. Het ligt aan de buitenkant van het dorp.

Een ouder echtpaar zit me al op te wachten als ik er rond 18.00 uur aankom. Als ik naar de kamer ben gebracht, stap ik onder de douche. Daarna ga ik even rondkijken in het dorp. Opvallend is hoe gewoon het is geworden om op plekken waar veel mensen zijn mondkapjes te dragen. Wat ook opvalt zijn de temperatuurmeters die op het voorhoofd wordt gericht als je ergens binnen komt. En veelal moeten naam en telefoonnummer op een formulier worden ingevuld. Alles in het licht van Covid-19 pandemie. Naast mijn onderkomen is een Pizzeria waar ik ga eten. Na het eten ga ik naar de kamer. Ik schrijf nog even en bekijk de route voor morgen en ga dan slapen.

Gelopen: Albano Laziale – Lariano 23,39 km