Lariano-Colleferro

Voordat ik ga ontbijten, probeer ik nog een keer de foto’s van de camera op de telefoon te krijgen en nu lukt het zonder probleem. Van de afgelopen 3 dagen werk ik alles bij. Dan ga ik naar beneden om te ontbijten. Alles voor het ontbijt wordt in plastic verpakt op tafel gezet. Met een treurige blik verklaart de eigenaar dat het vanwege Corona zo moet. Alleen de koffie wordt gewoon uitgeschonken.

Het is 9:30 uur als ik heb afgerekend en vertrek. Ik bericht Menno dat het gelukt is de foto’s op Dropbox te zetten. Hij zal ze op de site zetten. Op het dorpsplein staat een installatie waar men vers gekoeld en gezuiverd bronwater kan tappen. Als ik met mijn halve liter flesje op mijn beurt wacht, mag ik voor gaan. De dorpelingen komen hier kratten vol tappen. Ik loop het dorp omhoog en kom op de hoofdweg. Deze volg ik terwijl het drukke verkeer langs me heen raast. Na anderhalf uur ben ik weer op de route van Ben Teunissen. Na een stukje landweg gaat ook deze route af en toe langs de verkeersweg. Het is weer boven de 30 graden. Als ik vlak voor Artena een bankje in de schaduw van een boom zie staan, neem ik even pauze. Vanaf dit hoger gelegen punt is er mooi uitzicht over de omgeving. Ik eet wat koeken en drink water.

Aan de overkant van de weg is een begraafplaats naast een kerk. Een begrafenis begint als ik weer verder ga en de klokken gaan luiden. De gedachte aan vergankelijkheid contrasteert met het eeuwenoude “centro storico” van Artena dat hoog tegen de berg geplakt ligt. Ik ga er onder langs en daal af naar het modernere deel van Artena. Bij een barretje met terras, op een plein met standbeeld en fontein, ga ik koffie drinken. Menno bericht dat hij de site heeft bijgewerkt. Ik bekijk hem en vind hem er prima uitzien en meld dat aan Menno. Als ik de koffie op heb koop ik een ijsje en ga verder lopen.

Na een stuk parallel aan de hoofdweg kom ik er weer langs te lopen. Het is al over twee als ik een pizzeria zie. Ik voel dat ik wel wat kan gebruiken. Het in een bedrijfsgebouw gevestigde restaurant zit vol als ik er binnen stap. Er zijn twee menu’s nl. vlees of vis. Ik bestel vis en krijg vervolgens spaghetti met zeevruchten.dan gegrilde gamba’s. een bord salade, brood, water en wijn voor 15 euro. Tegen 16.00 uur verlaat ik voldaan het pand ga weer verder. Ik voel me gesterkt door deze maaltijd. Ik heb op internet een B&B gezien en loop daar heen als ik in Colleferro aangekomen ben. Helaas kan ik er niet terecht. Ik vraag de man die ik spreek een alternatief. Hij noemt een locatie 3 km verderop in Colleferro-Scalo. Ik loop er heen maar kan het niet direct vinden. Na wat rondvragen en lopen, ben ik op het goede adres en krijg een kamer in een groot gebouw met meerdere functies. Ik douche me en ga dan aan de overkant bij Coop wat eten en drinken halen. Ik blijf op mij kamer en neem de tijd om alles op orde te brengen. Ik was wat, ik schrijf wat en bekijk de route voor morgen.

Gelopen: Lariano-Colleferro 24,28 km