Andria-Ruvo di Puglia

Bij de bar Dolci Manie gaan we ontbijten met koffie en een cornetto. Daarna halen we de rugzak van de kamer en lopen door de oude straatjes van de stad. Nadat we bij een bar wat kaasbroodjes voor onderweg hebben gekocht, gaan we de stad uit.

Over een smal weggetje komen we bij een viaduct van een verkeersweg en gaan er onderdoor. We willen parallel aan de verkeersweg een onverhard pad blijven volgen. Een vrachtwagentje stopt naast ons. De bestuurder wil ons duidelijk maken dat verderop het pad is geblokkeerd. We zouden langs de verkeersweg moeten gaan. Dat willen we niet en gaan verder op het pad in de hoop dat eventuele blokkades overkomelijk zullen zijn. Later blijkt er geen sprake te zijn van blokkades. De omgeving bestaat weer uit olijfbomen en wijngaarden. We zien de mensen bezig met de oogst. Onderbroken door pauzes bereiken we rond 13.00 uur de plaats Corato.

Vlak voor we de stad in willen gaan, geeft een man ons twee grote trossen druiven. Daarna blijkt het onmogelijk een vierbaansweg die langs de stad loopt over te komen. Na een beklimming van een talud dat tot niets leidt, lopen we terug naar de route die over de Via Appia bij een viaduct uitkomt. We gaan er overheen en lopen naar het centrum. Daar lunchen we met een pasta op het terras van een hip restaurant. Na de lunch zien we standbeelden en namen van pleinen en straten, waaruit de betrokkenheid met Venezuela blijkt. We lopen de stad uit terwijl de lucht bewolkt is en het frisser wordt. De omgeving bestaat nu uit pijnbomen en villa’s.

Tegen 18.00 uur bereiken we het historisch centrum van Ruvo di Puglia. We moeten even zoeken, maar met hulp van wat mensen komen we uiteindelijk bij de B&B. Na een douche en wat rust gaan we naar de Kathedraal. Hij is sfeervol aangelicht waardoor de details goed uitkomen. Vervolgens lopen we door de smalle straatjes langs nog twee kerken naar een traditioneel Italiaans restaurant. Na het eten gaan we via het centrale plein naar de kamer.

Gelopen: Andria – Ruvo di Puglia 24,92 km