Canosa di Puglia-Andria

Bij de bar naast de B&B ontbijten we met koffie en een cornetto. Bij de winkel naast de bar kopen we wat pizzastukken voor de lunch en gaan dan op pad. In het gemeentepark maken we bij de stenen, die van voor de jaartelling zijn, nog even een foto en lopen dan de stad uit. Bij een brug verlaten we de SP-weg en gaan een landweg in.

De zon begint door te breken. Na een uur lopen pauzeren we bij een schuurtje in een wijngaard. We eten en drinken wat en trekken de jas uit. We lopen verder en gaan een 4 baansweg over. Een man stopt met de auto en vertelt dat hij sla gaat plukken. Vervolgens zien we hem aan de rand van een wijngaard bezig. We lopen verder en komen langs een wijngaard die helemaal is ingepakt met plastic. We zien het helemaal vol hangen met trossen witte druiven. Tegen 13.00 uur stoppen we bij een schuur in een olijfboomgaard om te gaan lunchen. We nemen de pizzastukken en drinken de witte wijn die we hebben meegenomen. Na de lunch lopen we alleen nog tussen olijfboomgaarden, mooi maar eentonig. We bereiken Andria tegen 16.00 uur. Nadat we door de lelijke buitenwijken zijn gelopen, komen we in het historisch centrum. Naast het Palazzo Ducale is de B&B met dezelfde naam.

We worden ontvangen door architect Paolo Vincenzo Chico. Hij vertelt ons hoe alles werkt in het door hem ontworpen interieur. Nadat we hebben geducht, wordt er wat gelezen, geschreven en berichten beantwoord. Vervolgens gaan we de stad verkennen. Voor het Palazzo Ducale is een groot plein. We gaan naar de overkant van het plein om via een smal straatje naar het Umbertoplein te lopen. In de deftige hoofdwinkelstraat reserveren we, op advies van Paolo, een tafel bij restaurant Mama. Om 20.15 uur mogen we aan tafel. We bestellen een spaghetti cabonara en daarna een Orata(brasem). Een rode wijn ‘Nero di Troia’ maakt het compleet. Als we terug lopen naar ons onderkomen is het druk op straat met vooral jongelui.

Gelopen: Canosa di Puglia – Andria 23,44 km.