Bezoek in Canosa di Puglia

Vandaag reist Mariette naar mij toe. De laatste vier etappes van de tocht lopen we samen naar Bari. Door de huidige Coronamaatregelen heeft ze veel moeite moeten doen om de reis te kunnen maken. De halve nacht en de ochtend is ze met vliegtuig, trein en bus onderweg geweest als ze exact op het geplande tijdstip van 11.59 uur aankomt bij het station van Canosa.

Nadat ik de ochtend in de stad op verkenning ben geweest, sta ik op de aankomsttijd op het station Mariette op te wachten. We begroeten elkaar uitbundig. Ik bewonder haar en noem het stoer dat ze zich zoveel moeite en inspanning heeft getroost om met me mee te kunnen lopen. In het onderkomen drinken we er een glaasje op. Dan gaan we naast de deur zitten eten op zijn Italiaans. Terug in het appartement haalt Mariette de vannacht gemiste slaap in. Ondertussen ga ik langs de bank. Tegen 18.00 uur komt de man van het onderkomen zijn geld innen. Daarna gaan we een restaurant reserveren voor later op de avond. Om 20.30 uur kunnen we terecht bij “la Prèule”. Voor het zover is, lopen we naar de bovenstad. Dit is het oudste deel van de stad. Door de wirwar van straatjes lopen we een stuk omhoog. Bij de open deur van het “piccolo teatro” kijken we even mee met de repetities. Weer in de benedenstad drinken we koffie bij een bar aan de Piazza della Republica. Daarna lopen we naar de Kathedraal en bewonderen deze Romaanse kerk. Vervolgens is het tijd om naar het restaurant te lopen. We zijn er als eerste gasten.

Met hulp van het personeel dat wat Engels spreekt bestellen we een maaltijd. Het loopt langzaam vol in het restaurant. Als we na een heerlijke cassata en tiramisu naar buiten gaan is het fris. We lopen naar ons verblijf waar we rond 23.00 uur aankomen. We zitten nog even op de bank met een laatste glaasje.