Arbourse La-Charité-sur-Loire

We ontbijten gezamenlijk en dan ga ik op weg. Langs de straten van het dorp is men bezig stalletjes met oude spullen in te richten voor de aangekondigde “vide grenier”, oftewel zolderopruiming. OLYMPUS DIGITAL CAMERADe route van vandaag is vrij eenvoudig. Tussen de dorpjes Murlin en Raveau gaat een kaarsrechte weg door het bos. Hier heeft ongetwijfeld de diligence nog gereden. Ik zit te lunchen als een pelgrim voorbij komt. Hij vraagt me een foto van hem te nemen. Om 15.30 uur ben ik bij het Office de Tourisme in Le-Charité-sur-Loire. Daar krijg ik de sleutel van de refuge. Als ik de refuge binnenkom is de man van wie ik een foto nam al binnen. Hij heet Maurice en komt uit St Denis. Ik zet mijn spullen neer en loop het stadje in. Het is een charmant provinciestadje met veel historie. OLYMPUS DIGITAL CAMERAIk besluit morgen te blijven om wat rond te kijken. Als ik weer in de refuge kom zijn daar Romain en Clemence ook aangekomen. Even later komen Anne en Karin ook binnen. Als we met zijn zessen aan tafel zitten gaat het discussiëren tussen de Fransen me te snel en kan ik niet alles volgen. In gezamenlijkheid wordt een maaltijd gemaakt. Tot 22.30 uur zitten we rond de tafel.

Klik hier voor de beelden van deze dag.