Dag in La-Charité-sur-Loire

Na een gezamenlijk ontbijt is Maurice de eerste die afscheid neemt. Hij loopt vandaag een etappe. Daarna vertrekken Clemence en Romain naar huis. Anne en Karin lopen nog een rondje stad voordat ze naar huis gaan. Iedereen omhelst elkaar en er worden nog wat groepsfoto’s gemaakt. Het eerste wat ik doe is bij het toeristenbureau regelen dat ik nog een nacht in de refuge mag blijven. Daarna bekijk ik de Notre Dame. OLYMPUS DIGITAL CAMERAHet is een grote Romeinse kathedraal. Toch is het maar de helft van wat het was. In de16e eeuw brandde het middelste stuk af. Het is nooit herbouwd. De eeuwen daarna is het gat gevuld met stadsbebouwing. Naast de kerk heeft een klooster gestaan. Enkele delen staan er nog. Ik wandel tussen eeuwen historie. Vanaf de remparts is er een mooi uitzicht op de stad. Op een bank in de zon maak ik een schets. Als ik verder wandel kom ik langs gevels waar allemaal literaire spreuken op staan. OLYMPUS DIGITAL CAMERAOmdat La Charité zich als boekenstad manifesteert (er zijn veel antiquariaten) is er eind van de maand het “Festival des Mots”. De hele stad doet er aan mee. Naast de kerk is een keldercafé waar ik wat te lunchen bestel. Er heerst een aangename sfeer. In de middag slenter ik wat willekeurig door de stad. Eind van de middag vind ik een leuke gelegenheid waar ze wifi hebben. Ik zet de foto’s op internet en werk mijn blog bij. De jonge vrouw die bedient gaat achter de piano zitten en zorgt voor een heerlijk muzikaal sfeertje. Net als ik denk te blijven om wat te eten blijkt dat zondags de keuken gesloten is en dat de zaak om 19.00 uur sluit. Ik ga eten in de kelder waar ik heb geluncht. De refuge zit aan de andere kant van de kerk. Er hebben zich geen andere pelgrims gemeld dus heb ik vanavond het rijk alleen.

Klik hier voor de foto’s.