La-Charité-sur-Loire Couy-l’Omnie

Als ik de deur van de refuge achter me dicht heb getrokken gooi ik de sleutel bij het toerismebureau door de brievenbus. Dan neem ik in de bar een koffie en koop bij de bakker pain au chocolat. Via de brug over de Loire loop ik de stad uit, passeert het eiland in de Loire en ben op pad. De wolken hangen zo laag dat het miezert. OLYMPUS DIGITAL CAMERAHet is koud. Ik twijfel of ik mijn handschoenen uit de rugzak zal halen. Na 10 kilometer ben ik in Sancergues. Het is koffietijd dus ga ik het plaatselijke café in en bestel koffie. Als ik even later het dorp uitloop sta ik even te kletsen met een man die de haag aan het snoeien is. Naast de bekende vragen waarvandaan en waarheen gaat het natuurlijk over het weer. Ik loop verder en kom in Charentonnay. Het heeft voor de kerk een mooi plein. OLYMPUS DIGITAL CAMERATegen 14.00 uur ben ik in Couy. Het boerengehucht l’Omnie waar ik een kamer heb gereserveerd ligt iets voorbij Couy. Als ik het erf oploop wordt ik begroet door honden en kippen. Dan komt Madame Laveau me verwelkomen en wijst me meteen de kamer. Nadat ik een douche heb genomen om warm te worden probeer ik te bellen. Het signaal is te slecht. De maaltijd krijg ik opgediend terwijl ik alleen aan een tafel op de deel zit. Daarna lees ik nog wat en ga slapen.

Klik hier voor de foto’s.