Argenton-sur-Creuse Gargilesse

Geen poncho aan vandaag. Ik wandel de stad uit via een mooie promenade langs de Creuse. Door de regen van afgelopen dagen stroomt de rivier woest en kolkend door de stad. In Le Pechereux trek ik de trui uit. Het gemeentehuis van het dorp is gevestigd in Chateau du Courbas. Af en toe komt de zon tussen de wolken door. Even later volgt de route een oud spoortracé. In Le Menoux koop ik wat broodjes en ga bij de kerk op een bank in de zon zitten. Het dorp uit lopend passeer ik een kunstenaar die zijn beelden heeft uitgestald op de Impasse des Artistes. OLYMPUS DIGITAL CAMERAVerderop daal ik weer af naar de oever van de Creuse. Ik passeer twee oude watermolens en kom bij een dam. Hier wordt stroom gemaakt. Dan volgt een lastige steile klim over een rotsachtig bospad. Ik kom uit op de D-40 die gevolgd wordt tot een gehucht Les Chocats. Het merendeel van de huizen is er verlaten. Daarna doorkruis ik een veld en zie twee reeën. De een springt een bos in, de ander weet niet goed wat te doen en blijft staan. Ik maak een foto. Dan gaat hij er vandoor. Gargilles ligt in een dal. OLYMPUS DIGITAL CAMERAIk daal af tot ik het schilderachtige plaatsje binnenloop. Er wonen nogal wat kunstenaars. Ik loop naar de syndicat d’initiative maar het is gesloten. Dan maar eerst de kerk en vooral zijn crypte bekijken. Er zijn fresco’s uit de 12e eeuw. Als ik vervolgens naar het Place du Chateau loop zie ik Maria en later Marijke. Ze gaan nog 6 kilometer door. Om 14.30 uur is de dame van het bureau gearriveerd en krijg ik de sleutel van de kamer in de gerestaureerde Ferme du Chateau. Nadat ik ben geïnstalleerd en heb gedoucht loop ik het dorp even door. Het is klein maar sfeervol. George Sand heeft er gewoond. Haar huis is te bezichtigen. In het naastgelegen Hotel George Sand bestel ik een maaltijd.

Klik hier voor meer foto’s.