Velles Argenton-sur-Creuse

Voordat ik het dorp Velles uitloop haal ik bij de bakker croissants en pain au chocolat voor onderweg. Ik stop alles onder mijn poncho en ga op weg. Het is een mooie route. Het landschap wordt wat heuvelachtiger en kleinschaliger. Het frisse groen van bomen en struiken lijkt extra fris door de natheid van de regen. In het dal van de Creuse staan verschillende kastelen. OLYMPUS DIGITAL CAMERAIk passeer een oude watermolen die wordt opgeknapt. Op het bord staan Nederlandse namen. De regen is overgegaan in nevel als ik St Marcel binnenloop. Dit historische stadje was al een rustplaats voor pelgrims in de Middeleeuwen. Ik kijk wat rond, loop de kerk binnen en ga dan door naar Argenton sur Creuse dat 1 kilometer verder ligt. Bij het binnenlopen spreken een stel fietsende pelgrims mij in het Duits aan. OLYMPUS DIGITAL CAMERAHet zijn Oostenrijkers die een slaapplaats zoeken. Ik wijs ze de weg. Naar later blijkt, hebben ze de laatste kamer gekregen in het hotel waar ik wilde slapen. Ik ga naar een ander hotel Cheval Noir. Na een douche loop ik het sfeervolle stadje in en kom Maria en Marijke tegen. Ze wachten om met de auto terug te gaan naar het slaapadres in Velles. Bij de brasserie van het eerste hotel bestel ik een bier. Even later schuiven de Oostenrijkse fietsers bij mij aan tafel. Hij is trucker en zij bankmedewerkster. We eten samen wat en dan ga ik naar mijn hotelkamer.

Klik hier voor de foto’s