Aulla – Sarzana

Als ik in de bar kom zitten Marcel en Margriet er al. Na een koffie en een brioche gaan we op pad. Zodra we Aulla hebben verlaten begint de klim. Na anderhalf uur zijn we bij het prachtig op de top van een berg gelegen dorp Bibola. Dan volgt een klim naar Vechietto. Daarna volgt een lange steile klim over rotspaden. Op de top staan de anderen op me te wachten. Er volgt een lastige afdaling. Aan het eind daarvan ligt weer een mooi dorp Ponzano. We willen er wat drinken maar er is geen bar. We lopen door en passeren een boerenschuur. We groeten de man die er bezig is. Het blijkt een Nederlander te zijn. Hij nodigt ons op de koffie en even later zitten we bij hem op het terras van het huis van vrienden van hem. Hij maakt koffie voor ons. Hij stelt zich voor als Michel. Hij woont in Sarzana en verzorgt het huis en de poezen van de eigenaar uit Nederland. Zelf heeft hij een appartement in Sarzana. Onder de koffie vertelt hij dat hij bioloog is en heeft gewerkt op het ministerie van landbouw. Op het terrein dat bij het huis hoort, verbouwt hij druiven en vertelt dat hij experimenteert met diverse druivenrassen die bestand zijn tegen bepaalde ziektes. Na ruim een uur nemen we afscheid nadat hij een rondleiding heeft gegeven. We dalen verder de berg af en lopen langs een kanaal. Eenmaal in Sarzana passeren we de stadspoort en lopen de stad in. Er is markt door de stad. We drinken op een terras water en dan neem ik afscheid. Ik ga op zoek naar een ostello en kom er achter dat die er niet meer zijn. Dan ga ik naar de tourist information. Die blijkt dicht te zijn. Als ik de weg oversteek loop ik Marcel en Margriet tegen het lijf. Zij hebben gereserveerd bij een albergo. Ik loop met ze mee en even later heb ik een kamer in de albergo. Ik ga in de stad wat eten. Weer op de kamer schrijf ik mijn verhaal.