Azofra Santo Domingo de la Calzada

Patrick is al om 4.00 uur vetrokken. Om 7.00 uur ontbijt ik in de bar en ga dan op pad. De eerste plaats die ik na 10 kilometer bereik is Ciriñuela. Een verrassend, nieuw ontwikkeld, woongebied bij een pas aangelegde golfbaan. Van een bar of café is geen sprake dus loop ik gewoon door. Ik ben vervolgens na nog anderhalf uur lopen al rond 11.00 uur in Santa Domingo de la Calzada. De in de gids aangegeven pelgrimstoegang in een Cistercienser klooster is nog dicht. OLYMPUS DIGITAL CAMERAIk loop door naar de oudste herberg van de Camino, opgericht door Domingo rond 1100. Maar het is ook een hele grote met 260 bedden. In een ontvangstruimte worden we in een kring ontvangen. Ieder krijgt een hapje aangeboden. Op volgorde van binnenkomst kan men inschrijven en een kamer toegewezen krijgen. Er zijn hier vooral Spanjaarden. Als ik mijn plek heb gevonden ga ik eerst de kathedraal bezoeken. De beroemde haan en kip in de kerk trekken al vele eeuwen de aandacht. Ik moet wel eerst een kaartje kopen om het pluimvee te bewonderen. De romaans-gotische kathedraal is voorzien van gouden retabel. In het klooster bij de kerk is een tentoonstelling van Aziatische beelden. OLYMPUS DIGITAL CAMERADan ga ik naar de bar waar wifi is. Menno is weer terug van vakantie en heeft de achterstallige berichten op de site gezet. Een groot deel van de middag besteed ik aan de bijschriften, selecteren en de volgorde bepalen. Terwijl ik bezig ben staat plotseling de Engelsman naast me waarmee ik 22 juni samen heb gelopen vanaf St. Palais. Hij is met zijn vrouw nog 2 weken op vakantie geweest in Spanje. We maken een praatje en nemen afscheid. Even later staat de Amerikaan waar ik in Logroño contact mee had naast me. Zijn vriend is met een kapotte voet achtergebleven in Logroño. Hij is alleen verdergegaan. Als ik klaar ben ga ik met hem op het terras zitten. Tegen 18.00 uur ga ik naar de herberg. Iedereen is nu wel klaar met wassen en douchen dus heb ik de ruimte. Vervolgens ga ik eten. Op een terras bestel ik een pelgrimsmenu. Ik zit er tot 21.30 uur en ga dan naar de kamer.

Klik hier voor meer foto’s van deze dag.