Santo Domingo de la Calzada Belorado

Ook vandaag is het vroeg reveille. Als de meesten weg zijn ga ik me klaarmaken voor vertrek. Het is 6.30 uur als ik de deur achter me sluit. De brede veldwegen brengen me in anderhalf uur in Grañon. Een stadje op een heuvel. In de bar drink ik koffie met een broodje als ontbijt. Er is wifi dus doe ik nog een verslag naar Menno. De Amerikaan staat ook weer plots naast me. We drinken koffie waarna hij als eerste weer vertrekt. OLYMPUS DIGITAL CAMERADe tocht gaat verder door graanlandschappen. Ik passeer een paar dorpen tot ik on Vilamayor de Rioja ben. Er is buiten het dorp een herberg waar ik denk te slapen. Als ik er naar binnen wil gaan blijkt de herberg tot 13.00 uur gesloten. Ik besluit daar niet op te wachten en loop terug naar het dorp waar ik onder een boom ga zitten uitrusten. Ik besluit door te lopen naar Belorado. Ondanks de warmte is het goed te doen. Er waait een prettig windje. De eerste herberg in Belorado heeft een zwembad. Ik denk niet lang na. Binnen een half uur lig ik in het water. Gelukkig heb ik mijn zwembroek niet voor niets meegenomen. Opgefrist ga ik op het terras onder een parasol zitten en schrijf mijn verslag. OLYMPUS DIGITAL CAMERAAls ik vervolgens met de foto’s bezig ben, houdt plotseling mijn tablet er mee op. Wat ik ook probeer, ik krijg hem niet meer aan de gang. Terwijl ik de tablet aan de oplader laat liggen ga ik in het restaurant bij de herberg wat eten. Ondertussen bedenk ik dat eventuele deskundigheid op het gebied van tablets alleen binnen een stad als Burgos te vinden zal zijn. Morgen zal ik Menno’s mening vragen. Ik ga vroeg naar bed.

Klik hier voor de foto’s.